Feiko Boersma

geboortedatum
01-08-1884
overleden
03-05-1963

biografie

Feiko Boersma was van 1912 tot 1923 cameraman voor Filmfabriek Hollandia. Samen met collega-cameraman H.W. Metman was hij verantwoordelijk voor het camerawerk van bijna alle Hollandia-films.

Na 1923 werkte Boersma nog eenmaal als cameraman, bij de film Het heksenlied van Jan van Dommelen.

foto's

filmografie

  1. 1912
    Camera
  2. 1912
    Camera
  3. 1913
    Acteur, Camera
    Frits Handel
  4. 1913
    Camera
  5. 1914
    Acteur
  6. 1914
    Camera
  7. 1914
    Camera
  8. 1914
    Acteur
  9. 1917
    Acteur
  10. 1917
    Camera
  11. 1918
    Acteur, Camera
    politie-inspecteur
  12. 1918
    Camera
  13. 1918
    Regie-assistent
  14. 1918
    Camera
  15. 1918
    Camera
  16. 1918
    Camera
  17. 1918
    Camera
  18. 1918
    Camera
  19. 1919
    Camera
  20. 1919
    Camera
  21. 1919
    Camera
  22. 1919
    Camera
  23. 1920
    Camera
  24. 1920
    Camera
  25. 1920
    Camera
  26. 1920
    Camera
  27. 1921
    Camera
  28. 1921
    Camera
  29. 1921
    Camera
  30. 1921
    Camera
  31. 1921
    Camera
  32. 1921
    Camera
  33. 1922
    Camera
  34. 1922
    Camera
  35. 1922
    Camera
  36. 1922
    Camera
  37. 1922
    Acteur, Camera
  38. 1923
    Camera
  39. 1928
    Camera

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie