Circus Jim

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Samenvatting

Tijdens een storm op zee redt Jim het leven van Lady Rosemount en haar zoon. Terug aan wal nemen ze met warme gevoelens afscheid van elkaar. Ondertussen vertelt circusartiest Anthony Belmore aan zijn dochter Mabel Jims levensverhaal: hoe hij te vondeling was gelegd, hoe Belmore hem heeft gevonden en grootgebracht en hoe Jim de kleine Mabel uit een brandend huis redde. Niet lang na dit relaas overlijdt Belmore.

Jim krijgt een baan als scherpschutter in het circus van George Munro. Mabel en haar broer Billy, waarvan Jim niet weet wie ze zijn, werken er ook. Zowel Jim als Munro hebben een oogje op Mabel, maar Mabel verkiest Jim. Samen doen ze een succesvolle scherpschuttersact. De jaloerse Munro probeert op slinkse wijze Mabel voor zich te winnen. Als dit niet lukt, knoeit hij met Jims pistool, waardoor Jim Mabel verwondt. Jim geeft Munro er ongenadig van langs en wil afscheid nemen van Mabel en Billy. Wanneer Mabel aan Jim vraagt of hij niet meer van haar houdt, antwoordt hij dat hij gezien zijn verleden (zijn vorige vriendin werd vermoord) haar liefde niet waard is. Dan vertelt Mabel hem dat ze hem beter kent dan hij denkt: ze is de dochter van Anthony Belmore en haar vader heeft haar alles over hem verteld.

Gedrieën verlaten ze het circus. Terwijl ze door het land trekken, wordt Jim herkend door de zoon van Lady Rosemount, die hen op het kasteel uitnodigt. Sir Rosemount toont zijn dankbaarheid door Jim directeur te maken van het circus, dat hij intussen van Munro heeft gekocht. Zijn enige voorwaarde is dat Jim met Mabel trouwt. Aan deze voorwaarden wordt snel voldaan.

De film is slechts gedeeltelijk bewaard gebleven; de getoonde digitale kopie is incompleet.

Informatie

originele titel
Circus Jim
buitenlandse releasetitel
Zirkus Jim
productiejaar
1921
premièredatum
01-09-1922
preview date
24-01-1922
land
Nederland
categorie
Fictie
regisseur
distributeur (oorspronkelijk)
producent
producent
productiemaatschappij

Afbeeldingen

Cast

Acteur

Crew

Technische notities

originele lengte
1667
geluid
Stil
kleur
Tinting, Toning
formaat
35mm
akten
5

Bronnen

G. Donadson, Of Joy and Sorrow. A Filmography of Dutch Silent Fiction, Amsterdam (1997), pp. 224-225

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie