De vrouw van den minister

Samenvatting

Camilla is een wees die door haar tante, Lady Foxborough, is grootgebracht op Winton Towers. Sara, de weduwe van Lord Headcombe, is verliefd op Eric Ashlyn, een doorsnee Engelsman die boekjes schrijft.

Wanneer er een feest is op Winton Towers worden Camilla en Eric tijdens een wandeling ingesloten in een oude ruïne, waar ze verplicht de nacht doorbrengen. Niemand heeft iets in de gaten, behalve de jaloerse Sara. Dit alles loopt met een sisser af. In de loop van de tijd komen Eric en Sara elkaar steeds nader terwijl Camilla ten huwelijk gevraagd wordt door de minister John Heriot. Camilla kan Eric echter maar moeilijk vergeten en ze schrijft hem een brief. In deze brief vraagt ze hem te zwijgen over de nacht die ze samen in de ruïne doorbrachten. Sara zegt de brief te zullen posten, maar in plaats daarvan houdt ze hem zelf.

Alhoewel de overleden echtgenoot van Sara in zijn testament geschreven heeft dat Sara haar erfdeel kwijt is zodra ze hertrouwt, trouwt ze met Eric. Ze wil echter niet met hem gezien worden. Toch gaat ze op een goede avond met Eric naar de opera, opdat hij geen argwaan krijgt. Natuurlijk komen ze daar de executeur-testamentair van wijlen Lord Headcombe tegen. Sara moet al haar geld terugbetalen. Als ze op slinkse wijze aan geld probeert te komen om deze schuld af te kunnen betalen, raakt ze nog dieper in de problemen.

Wanneer ze echter zal kunnen achterhalen wat de politieke plannen van minister Heriot zijn, zullen haar schulden haar worden kwijtgescholden. Wanneer Camilla niet wil helpen om achter de gewenste informatie te komen chanteert Sara haar met de achtergehouden brief aan Eric. De minister ontdekt Sara's snode plannen echter net op tijd en hij redt zijn vrouw. Ook Eric ontdekt alles, het huwelijk is kapot en aan het einde van de film heeft Sara niets meer. Camilla en de minister leven lang en gelukkig.

Informatie

originele titel
John Heriot's Wife
productiejaar
1920
premièredatum
28-08-1920
preview date
14-07-1920
land
Nederland
categorie
Fictie
distributeur (oorspronkelijk)
productiemaatschappij

Afbeeldingen

Cast

Acteur

Technische notities

originele lengte
1710
geluid
Stil
kleur
Zwart-wit, Tinting
formaat
35mm
akten
6

Bronnen

G. Donaldson, Of Joy and Sorrow. A Filmography of Dutch Silent Fiction, Amsterdam (1997), p. 197

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie