Rubia's Jungle

Samenvatting

Tweede speelfilm Pim de la Parra is psychologisch drama over een jonge vrouw die verstrikt raakt in liefdes dwaalwegen.

Met zijn tweede speelfilm mikte Pim de la Parra nadrukkelijk op de internationale markt. Regisseur en producent (Wim Verstappen), als 'Pim & Wim' verenigd in het brutale Scorpio Films, achtten de Nederlandse filmwereld te onvolwassen voor hun ambitieuze lowbudgetplannen en wilden films maken die buiten Nederland weerklank zouden vinden. De Schot Charles Gormley werd gecontracteerd als medescenarist; Gormley zou ook betrokken raken bij de Scorpio-producties Blue Movie, Frank & Eva, VD en Dakota.

Voor Rubia's Jungle werkte De la Parra onder andere met de Britse acteurs Adrian Brine en Quinn O' Hara. De laatste speelt de ondernemende Rubia, een gepassioneerde jonge vrouw die net haar vriend Lucas, een jonge schrijver heeft verlaten en achter de atletische Albert aanzit. Gelukkig getrouwde Albert toont geen interesse, jaloerse Lucas slijt zijn dagen met het heimelijk achtervolgen van zijn ex-geliefde en maakt kennis met Alberts vrouw Helen, waarna alle personages op een dramatisch einde afstevenen.

Voor de opnamen - met Frans Bromet achter de camera - had De la Parra een krappe elf dagen nodig. Gefilmd werd er in Amsterdam en het schilderachtige Laren en Loosdrecht. Zoals gebruikelijk bedacht Scorpio weer prikkelende slagzinnen voor de promotie. Rubia's Jungle was een film die men 'tweemaal moest gaan zien: eerst met echtgenoot, daarna met minnaar'. Anders dan de makers hadden gedacht, was de internationale belangstelling voor de film gering.

Informatie

originele titel
Rubia's Jungle
productiejaar
1970
keuringsdatum
01-10-1970
eerste vertoning
03-12-1970
land
Nederland
categorie
Fictie
aanvrager keuring
productiemaatschappij

Afbeeldingen

Cast

Acteur

Crew

Technische notities

runtime
95
originele lengte
2614
censorship length
2614
geluid
Geluid
kleur
Zwart-wit
formaat
35mm

Bronnen

Centrale Commissie voor de Filmkeuring (Nationaal Archief; M1129)

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie