Amsterdam

Jenny

Eerste Nederlandse speelfilm in kleur is een adaptatie van de Duitse film Acht Mädels im Boot. Jenny is het geheel in Amsterdam opgenomen speelfilmdebuut van televisieregisseur Willy van Hemert.

Zes jaren

Zes jaren is een korte speelfilm gemaakt in opdracht van het ‘World Student Service Fund’, een Amerikaanse organisatie die hulp bood aan studenten uit tijdens de oorlog bezette landen. De film vertelt het verhaal van een Leidse student (gespeeld door de latere politicus Jan Glastra van Loon) en zijn rol in het studentenverzet.

10.32

Misdaadfilm waarin een jongeman dreigt op te draaien voor de moord op een advocaat.

Regisseur Arthur Dreifuss nam in de jaren vijftig in de Cinetone Studio's een twintigtal afleveringen op van 'Secret File, U.S.A.', een Amerikaanse tv-spionageserie. Tien jaar later haalde producent Joop Landré de Amerikaan terug naar Nederland om de misdaadfilm 10.32 te regisseren.

Turks fruit

Kunstenaar Eric word als lifter opgepikt door roodharige Olga. Ze krijgen prompt een auto-ongeluk, maar het wordt het begin van een intense liefdesgeschiedenis.

To Grab the Ring

Rusteloze Amerikaan op doorrreis zoekt de ware liefde en blijft achtervolgd worden door zijn verleden.

Gedreven door rusteloosheid en op de hielen gezeten door handlangers van diverse gangsterorganisaties, reist de Amerikaan Alfred Lowell via Londen naar Berlijn, Amsterdam en Parijs. In al deze steden raakt hij verstrikt in vluchtige verhoudingen en moet hij steeds opnieuw vluchten. Op weg naar Griekenland, vergezeld door een vroegere vriendin, krijgen zijn belagers hem opnieuw in het oog. Lowell raakt wanhopig. Zal hij ooit kunnen ontsnappen aan het verleden?

Ridders zonder harnas

Jeugdfilm waarin een groep padvinders verzeilt raakt in een middeleeuws verhaal.

Een groep jonge padvinders gaat op kamp in het oosten van het land. De hopman leest 's avonds voor uit een oud boek, dat een van de jongens thuis in Amsterdam van een antiquair heeft gekregen. Het verhaal gaat over een middeleeuwse ridder en zijn schildknaap die na het drinken van een toverdrank in slaap zijn gevallen. Een van de padvinders droomt 's nachts dat hij de ridder en zijn schildknaap ontmoet en naar het kamp brengt. De conclusie is dat padvinders moderne ridders zijn.

Op de Hollandse toer

Komedie met Wim Sonneveld als kersverse reisleider op pad met een groep internationale toeristen.

Robert van Henegouwen de Boer, Robbie voor vrienden, werkt sinds twee maanden bij reisbureau Bon Voyage als manusje van alles. Zijn baas is de onbehouwen en driftige mijnheer De Groot. Als op een dag één van de reisleiders wordt ontslagen terwijl er een groep staat te wachten weet Robbie zijn baas ervan te overtuigen hem in te zetten als vervanger. Hij wordt op pad gestuurd met een stevig drinkende sjacherende buschauffeur Jan (Joop Doderer) met wie hij een hotelkamer deelt.

Pagina's