Rufus

Samenvatting

De handige beroepsgokker Rufus vormt een bedreiging voor het syndicaat dat de illegale gokwereld beheerst. Het gokken wordt hem steeds lastiger gemaakt.

Dus verzint hij een list om een pokerpartij in Wassenaar te kunnen winnen die door de grote baas van de gokwereld wordt georganiseerd: hij schakelt zijn ex-vriendin Lilian (Cox Habbema) in om de man te paaien en zo diens exclusieve klantenkring binnen te dringen. Intussen neemt Rufus een baan aan als croupier bij dezelfde pokerpartij. Dit allemaal om zijn vriendin de juiste kaarten te kunnen toespelen. Zo hopen de twee een grote slag te slaan.

De regels van het pokerspel lijken ook hun relatie te beheersen: vooral Rufus is altijd op zijn hoede. Hij zorgt ervoor dat Lilian geen glimp opvangt van zijn ware gevoelens en zijn diepgewortelde eenzaamheid. Lilian, die veel van Rufus hield en dat waarschijnlijk nog steeds doet, gaat mee in dit spel en meet zich ook een pokerface aan. Gevoelens verbergen, acteren en bluf vormen de basis voor Rufus’ obsessie met gokken, en Lilian doet daar van harte aan mee. In het spel lijken Rufus en zijn meisje aan de winnende hand, maar in de liefde zal de spijkerharde pokeraar onherroepelijk verliezen. Lilian is namelijk verder gegaan dan haar pokerface heeft kunnen verbergen.

Informatie

originele titel
Rufus
productiejaar
1975
eerste vertoning
07-05-1975
land
Nederland
categorie
Fictie
trefwoorden
distributeur (oorspronkelijk)
productiemaatschappij
productiemaatschappij

Crew

Technische notities

runtime
90
originele lengte
2463
censorship length
2463
geluid
Geluid
kleur
Kleur
formaat
35mm

Bronnen

Centrale Commmissie voor de Filmkeuring (Nationaal Archief; T317)

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie