Scheveningen

Dokter Pulder zaait papavers

Psychologisch verhaal over een dorpsdokter die in een crisis raakt nadat hij is misleid door een oud- studiegenoot.

Dorpsdokter Kees Pulder krijgt op zekere dag bezoek van Hans, een geslaagde studiegenoot. Deze blijkt er de volgende morgen met zijn voorraad morphine van door te zijn, maar Hans heeft door zijn bezoek dokter Pulder wel wakker geschud. Al spoedig krijgt hij het bericht dat Hans overleden is; op de begrafenis leert hij diens voortdurend dronken maîtresse mevrouw Mies kennen.

Rufus

De handige beroepsgokker Rufus vormt een bedreiging voor het syndicaat dat de illegale gokwereld beheerst. Het gokken wordt hem steeds lastiger gemaakt.

Samen op weg

In opdracht van het Nederlands Volksherstel gemaakte over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en de saamhorigheid die noodzakelijk is bij de wederopbouw van Nederland.

Samen op weg is een gedeeltelijk geënsceneerde documentaire over de bezetting van Nederland door de Duitsers - over het verzet en de ontberingen. Daarnaast doet de film een oproep om na de oorlog gemeenschappelijk te werken aan de opbouw van het verwoeste land. De film eindigt met het portret van koningin Wilhelmina.

Herwinnen door werken

Herwinnen door werken – met als ondertitel  Hoe wij Nederland zagen – is een in kleur gefilmd portret van Nederland net na de Tweede Wereldoorlog. Direct na de bevrijding van Deventer in april 1945 begonnen Alex Roosdorp en zijn vrouw Marie Roosdorp-van den Berg met het maken van filmopnamen van de verwoesting om hen heen: kapotgeschoten steden, vernielde infrastructuur en verdronken land.

Pagina's