ontrouw

10.32

Misdaadfilm waarin een jongeman dreigt op te draaien voor de moord op een advocaat.

Regisseur Arthur Dreifuss nam in de jaren vijftig in de Cinetone Studio's een twintigtal afleveringen op van 'Secret File, U.S.A.', een Amerikaanse tv-spionageserie. Tien jaar later haalde producent Joop Landré de Amerikaan terug naar Nederland om de misdaadfilm 10.32 te regisseren.

De dans van de reiger

Psychologisch drama over een driehoeksrelatie, naar een scenario van Hugo Claus.

Het echtpaar Elena en Edward houdt vakantie op een eiland voor de Joegoslavische kast. Zon, zee en wijn zouden het stel in euforische stemming moeten brengen, maar de relatie komt onder druk te staan. Een nukkige Edward weigert in de zon te zitten en vervalt regelmatig in zwaarmoedig gepeins omdat Elena hem een keer heeft bedrogen heeft. Zal ze het weer doen? Edward treft weinig zachtzinnige maatregelen.

Woensdag

Woensdag is een korte speelfilm van Bas van der Lecq. De film zou aanvankelijk tweeënhalf uur duren, maar is voor de première teruggebracht tot 53 minuten.

In de film wordt het beeld geschetst van drie kermisklanten. Ze vormen een klein gezelschap en zijn neergestreken in Purmerend. We zien hun dagelijkse beslommeringen en kleine avontuurtjes.

De rol van één van de drie kermisartiesten wordt vertolkt door de oud-bokser Bep van Klaveren.

Vogelvrij

Mavis Keeves is de dochter van een man die door roekeloze speculaties, aangespoord door Sir Harry Winderbank, geruïneerd raakt en overlijdt.