diefstal

Dik Trom en zijn dorpsgenoten

Komische jeugdfilm naar het beroemde boek van C. Joh. Kievit, waarin deugniet Dik Trom een oude vrouw uit het dorp tot tweemaal toe te hulp schiet.

Dik Trom zamelt geld in voor Oude Kee, een oude, arme vrouw uit het dorp. Met het geld kan ze een orgeltje kopen en zo haar eigen geld verdienen. Een deel van het ingezamelde geld wordt door de neef van Oude Kee gestolen. Dik Trom laat het er niet bij zitten en gaat achter de dief aan.

De zaak M.P.

Komedie over de diefstal van Manneke Pis.

De Vlaamse Kamiel (Albert Mol) steelt Manneke Pis van zijn sokkel, om indruk te maken op Denise, de dochter van de bewaker van het beeldje (Ko van Dijk). De Belgen, die denken dat de Hollanders hem gestolen hebben, zinnen op wraak en stelen het beeldje Hansje Brink. De gemoederen lopen hoog op, maar uiteindelijk krijgen de beeldjes hun oude plaats terug, en Kamiel en Denise vinden het geluk.

Oom Ferdinand en de toverdrank

De dolle avonturen van Oom Ferdinand en vier kinderen die een zeer schone, adellijke dame uit vroegere eeuwen willen behouden voor het heden.

Daarbij speelt een toverdrank, die iemand onzichtbaar maakt, en twee aartsnietsnutten die alleen maar taarten kunnen stelen belangrijke rollen.

Spannende achtervolgingen per raceboot en auto en een ouderwetse taartsmijtscène in een banketfabriek vormen hoogtepunten.

Kees, de zoon van de stroper

Jeugdfilm over de zoon van een stroper die ten onrechte wordt beschuldigd van diefstal.

Kees, de zoon van een aan lager wal geraakte stroper, mag niet lid worden van de jongensclub. Hij is bevriend met een kunstschilder, die in het duin woont bij een arme vissersvrouw. Wanneer de schilder op reis gaat, geeft hij Kees 30 gulden, omdat hij zich zorgen maakt over de jongen. Intussen wort Kees' vader door de politie gezocht - hij heeft zich verstopt zich op een schuilplek die alleen de schilder, Kees en zijn vriend Jaap kennen.

Kermis in de regen

Misdaadfilm over een kleine crimineel die de getuige van een autoroof laat ombrengen.

In 1962 maakte de gelauwerde acteur Kees Brusse zijn debuut als speelfilmregisseur met Kermis in de regen. In deze psychologische thriller over een kruimeldief die bij een autodiefstal de eigenaar dodelijk verwondt en de enige getuige uit de weg probeert te ruimen, speelden Guido de Moor, Ko van Dijk en André van den Heuvel de hoofdrollen. Brusse werd geprezen om zijn subtiele regie; hij wist zelfs het spel van de exuberante Van Dijk te ontdoen van theatrale franje.

Dik Trom knapt het op

Jeugdfilm van Henk van der Linden.

Dik Trom en zijn vriendjes vermaken zich prima op hun vrije dag. Ze vissen wat, halen kattekwaad uit en krijgen het aan de stok met de veldwachter. Maar als er in het dorp van Dik Trom allerlei spullen verdwijnen gaat de jeugdheld op onderzoek uit. Hij vermoedt dat Bruin Boon en de schipper iets met de verdwijningen te maken hebben. Op listige wijze ontmaskert hij het tweetal.