Rotterdam

Along the Road 2: Passing By

Tweede deel van een negendelige reeks korte films over gebeurtenissen langs de weg, gezien vanuit een ongewoon standpunt.

Mensen en machines passeren elkaar op verschillende locaties. Beelden van een begraafplaats met een rouwende vrouw en op de achtergond een graafmachine. Een Scandinavisch diner in de Euromast waarbij glazenwassers onverstoorbaar ramen lappen.

Zes jaren

Zes jaren is een korte speelfilm gemaakt in opdracht van het ‘World Student Service Fund’, een Amerikaanse organisatie die hulp bood aan studenten uit tijdens de oorlog bezette landen. De film vertelt het verhaal van een Leidse student (gespeeld door de latere politicus Jan Glastra van Loon) en zijn rol in het studentenverzet.

Op de Hollandse toer

Komedie met Wim Sonneveld als kersverse reisleider op pad met een groep internationale toeristen.

Robert van Henegouwen de Boer, Robbie voor vrienden, werkt sinds twee maanden bij reisbureau Bon Voyage als manusje van alles. Zijn baas is de onbehouwen en driftige mijnheer De Groot. Als op een dag één van de reisleiders wordt ontslagen terwijl er een groep staat te wachten weet Robbie zijn baas ervan te overtuigen hem in te zetten als vervanger. Hij wordt op pad gestuurd met een stevig drinkende sjacherende buschauffeur Jan (Joop Doderer) met wie hij een hotelkamer deelt.

Because of the Cats

Twee jaar na het baanbrekende succes van Mira in Vlaanderen en Nederland ging Fons Rademakers voor de vijfde maal in zee met Hugo Claus die de roman Because of the Cats (1963) van de Brit Nicolas Freeling tot filmscenario zou verwerken.

Pagina's