moorden

Mijn nachten met Susan, Olga, Albert, Julie, Piet & Sandra

Op een afgelegen boerderij wonen enkele jonge vrouwen samen met de mensenschuwe Albert. Wanneer Anton arriveert om een van hen, Susan, mee te nemen wordt het evenwicht in de woongemeenschap verstoord. Twee van de vrouwen, Sandra en Olga, hebben namelijk een Amerikaan vermoord en maken plannen om hetzelfde met Anton te doen wanneer ze hem verleid hebben. Anton en Susan weten nog weg te komen, maar Albert komt aan zijn eind en uiteindelijk loopt het voor Sandra en Olga ook niet best af.

10.32

Misdaadfilm waarin een jongeman dreigt op te draaien voor de moord op een advocaat.

Regisseur Arthur Dreifuss nam in de jaren vijftig in de Cinetone Studio's een twintigtal afleveringen op van 'Secret File, U.S.A.', een Amerikaanse tv-spionageserie. Tien jaar later haalde producent Joop Landré de Amerikaan terug naar Nederland om de misdaadfilm 10.32 te regisseren.

Monsieur Hawarden

Autodidact Harry Kümel begon zijn filmcarrière als scenarist voor Rik Kuypers en Herman Wuyts, maar ging al snel zelf achter de camera staan. Hij draaide enkele opvallende kortfilms, experimentele films (Anna la bonne naar Jean Cocteau), ficties (Tous les parfums de l'Arabie) en documentaires (Uit glas en staal).

Kermis in de regen

Misdaadfilm over een kleine crimineel die de getuige van een autoroof laat ombrengen.

In 1962 maakte de gelauwerde acteur Kees Brusse zijn debuut als speelfilmregisseur met Kermis in de regen. In deze psychologische thriller over een kruimeldief die bij een autodiefstal de eigenaar dodelijk verwondt en de enige getuige uit de weg probeert te ruimen, speelden Guido de Moor, Ko van Dijk en André van den Heuvel de hoofdrollen. Brusse werd geprezen om zijn subtiele regie; hij wist zelfs het spel van de exuberante Van Dijk te ontdoen van theatrale franje.

Menschenwee

Beets, een goedaardige koopvaardijkapitein, neemt in opdracht een pakketje uit Riga mee voor Balthazar, de leugenachtige eigenaar van een Amsterdamse danstent.

Pagina's