komedie

De zaak M.P.

Komedie over de diefstal van Manneke Pis.

De Vlaamse Kamiel (Albert Mol) steelt Manneke Pis van zijn sokkel, om indruk te maken op Denise, de dochter van de bewaker van het beeldje (Ko van Dijk). De Belgen, die denken dat de Hollanders hem gestolen hebben, zinnen op wraak en stelen het beeldje Hansje Brink. De gemoederen lopen hoog op, maar uiteindelijk krijgen de beeldjes hun oude plaats terug, en Kamiel en Denise vinden het geluk.

De dwaze lotgevallen van Sherlock Jones

Sherlock Jones is een stuntel. Een wat sjofele man, die droomt van grootse daden en steeds weer wakker wordt in de povere werkelijkheid. Hij raakt er niet door ontgoocheld want daar is hij te argeloos en ook te blijmoedig voor. De enige die het allemaal kopschuddend aanziet en zich duidelijk zorgen maakt over het wel en wee van de dagdromende detective is diens trouwe en zeer schrandere hond Watson.

Op de Hollandse toer

Komedie met Wim Sonneveld als kersverse reisleider op pad met een groep internationale toeristen.

Robert van Henegouwen de Boer, Robbie voor vrienden, werkt sinds twee maanden bij reisbureau Bon Voyage als manusje van alles. Zijn baas is de onbehouwen en driftige mijnheer De Groot. Als op een dag één van de reisleiders wordt ontslagen terwijl er een groep staat te wachten weet Robbie zijn baas ervan te overtuigen hem in te zetten als vervanger. Hij wordt op pad gestuurd met een stevig drinkende sjacherende buschauffeur Jan (Joop Doderer) met wie hij een hotelkamer deelt.

Help, de dokter verzuipt

Jonge huisarts dient zich aan bij zijn eerste praktijk in een kleine Brabantse gemeenschap. Al gauw leert hij de inwoners en hun problemen goed kennen: de norse veldwachter, de jolige kasteelheer en diens vrijmoedige vrouw, de aannemer die verliefd is op een zigeunermeisje. Zelf valt hij voor de nieuwe onderwijzeres, die hij uiteindelijk na veel onhandige toenaderingspogingen het hof weet te maken.

Moutarde van Sonaansee

Komedie van en met Toon Hermans over de dromerige meneer Moutarde in het dorp Sonaansee.

In een aaneenschakeling van grappige scènes vertelt Hermans over het leven van meneer Moutarde in het dorp Sonaansee. Het huisje van de weinig praktische, dromerige Moutarde dreigt door fabrikant Knik Knak Worst te worden gesloopt om plaats te maken voor de voor een nieuwe vestigingvan de worstfabriek. Gelukkig zijn genoeg mensen bereid Moutarde te helpen, onder wie zijn nieuwe liefde - een Engelse biologe - een Franse wijnverkoper en de pastoor.

Pagina's