erotica

Frank & Eva

Frank is een jongen die niet gehinderd wordt door enige morele reserves. Zijn lijfspreuk luidt 'Hoe meer, hoe lekkerder' en dit brengt hij in de praktijk door met zoveel mogelijk vrouwen vreemd te gaan. Zijn vriendin Eva is al vaak de wanhoop nabij geweest, maar kan hem toch niet in de steek laten. Ze heeft een affaire met Frank's beste vriend, maar zet haar ontrouw toch niet door.

Mijn nachten met Susan, Olga, Albert, Julie, Piet & Sandra

Op een afgelegen boerderij wonen enkele jonge vrouwen samen met de mensenschuwe Albert. Wanneer Anton arriveert om een van hen, Susan, mee te nemen wordt het evenwicht in de woongemeenschap verstoord. Twee van de vrouwen, Sandra en Olga, hebben namelijk een Amerikaan vermoord en maken plannen om hetzelfde met Anton te doen wanneer ze hem verleid hebben. Anton en Susan weten nog weg te komen, maar Albert komt aan zijn eind en uiteindelijk loopt het voor Sandra en Olga ook niet best af.

Turks fruit

Kunstenaar Eric word als lifter opgepikt door roodharige Olga. Ze krijgen prompt een auto-ongeluk, maar het wordt het begin van een intense liefdesgeschiedenis.

Overload

Overload' is een term uit de computerwereld waarmee wordt aangeduid dat de computer de veelheid aan informatie niet meer kan verwerken. De film Overload probeert bij de kijker een vergelijkbaar proces te bewerkstelligen bij de kijker.

'Ik bedoel Overload als een provocatie en een controverse', aldus regisseur Mel Clay bij de presentatie van zijn film. In zijn film probeert hij het 'ontmenselijkingsproces' van de moderne consumptie maatschappij te tonen en het verzet van het individu hier tegen, maar ook zijn eenzaamheid en wanhoop.

Het mes

Sociaal drama van Fons Rademakers over een puber die ziet hoe zijn moeder zijn overleden vader vervangt door een nieuwe vriend. Derde speelfilm van Fons Rademakers, naar de gelijknamige novelle van Hugo Claus.

Alicia

Deze geestige en pretentieloze speelfilm-met-moraal van Wim Verstappen heeft een licht feministisch tintje: een jonge, getrouwde vrouw verlaat in een impuls haar man en kinderen omdat ze zichzelf op een of andere manier wil bewijzen buiten de schoot van het gezin.

Vooral de mannen in haar omgeving reageren afkeurend op dit schaamteloze vrouwelijke ‘vluchtgedrag’, dat volgens de westerse moraal zal moeten mislukken zonder dat iemand er echt de dupe van wordt.

Blue Movie

Geruchtmakende film over een ex-gedetineerde die in een flat in de Amsterdamse Bijlmermeer de jaren van seksuele onthouding tracht goed te maken.

Ibiza, zon en zonde

Misdaadfilm over een journalist die betrokken raakt bij een drugssmokkel op hedonistisch vakantie-eiland Ibiza.

Begin jaren zestig was Ibiza een geliefd toevluchtsoord voor Nederlandse kunstenaars en schrijvers. Het zonovergoten Spaanse eiland was ver verwijderd van het bedompte naoorlogse Nederland en bleek een inspirerende omgeving voor onder andere Jan Cremer, Cees Nooteboom, Harry Mulisch en fotograaf Cas Oorthuys.

Pagina's