Frankrijk

To Grab the Ring

Rusteloze Amerikaan op doorrreis zoekt de ware liefde en blijft achtervolgd worden door zijn verleden.

Gedreven door rusteloosheid en op de hielen gezeten door handlangers van diverse gangsterorganisaties, reist de Amerikaan Alfred Lowell via Londen naar Berlijn, Amsterdam en Parijs. In al deze steden raakt hij verstrikt in vluchtige verhoudingen en moet hij steeds opnieuw vluchten. Op weg naar Griekenland, vergezeld door een vroegere vriendin, krijgen zijn belagers hem opnieuw in het oog. Lowell raakt wanhopig. Zal hij ooit kunnen ontsnappen aan het verleden?

Het gangstermeisje

Speelfilmdebuut van Frans Weisz. Schrijver reist naar Italië om de verfilming van zijn script bij te wonen.

Aanvankelijk zou Frans Weisz voor zijn speelfilmdebuut Remco Camperts roman Het leven is vurrukkulluk bewerken. Toen dat project stukliep wist hij producent Jan Vrijman te overtuigen dat Campert een nog veel beter idee in de pen had: Het gangstermeisje. Campert schreef het script - in samenspraak met Weisz en Jan Blokker - en het gelijknamige boek vrijwel gelijktijdig.

Une si jolie petite plage

Misdaadfilm over een voortvluchtige man die zich schuilhoudt in een Frans kustplaatsje.

De eenzelvige Pierre huurt een kamer in een hotelletje aan de kust. Hij draagt een geheim met zich mee: vijf jaar eerder heeft hij met een zangeres Parijs verlaten. Al snel echter bedroog en vernederde zijn grote liefde hem, waarna Pierre de zangeres in een vlaag van vertwijfeling heeft vermoord. Een bekende uit Parijs is Pierre gevolgd en geeft hem aan bij de politie. Medestanders willen hem helpen te vluchten, maar tevergeefs: Pierre pleegt zelfmoord.

Pagina's