In den nacht

Samenvatting

Marston is een geslaagd advocaat die zijn vrouw volledig verwaarloost. Hij laat haar veel tijd doorbrengen in het gezelschap van de jonge George Stanton, die smoorverliefd op haar is. Op een avond dineert Stanton bij hen thuis. Marston legt achtduizend pond in zijn kluis en vertrekt naar Brighton. Stanton blijft tot bijna twee uur 's nachts bij mevrouw Marston en verklaart haar zijn liefde, maar ze is ongevoelig voor zijn smeekbeden.

Een mysterieuze vreemdeling volgt Marston naar Brighton en ziet dat hij naar een dansavond gaat in de woning van een vrouw, bij wie hij de nacht doorbrengt. De vreemdeling keert terug naar het huis van Marston, klimt door het raam en neemt de bankbiljetten uit de kluis. Voordat hij weggaat, ziet hij Stanton vertrekken.

Marston ontdekt dat Stanton tot zeer laat bij zijn vrouw is geweest. Hoewel hij hem niet van de diefstal verdenkt, laat hij hem toch arresteren. De vreemdeling geeft de bankbiljetten aan Stanton in ruil voor tweeduizend pond. Stanton geeft een envelop met de bankbiljetten aan zijn bediende om op de post te doen naar Marston. Voor het zover is, worden ze echter gesnapt door de politie. De vreemdeling gaat naar Marston en dreigt diens bezoek aan Brighton bekend te maken. Marston ziet hierdoor af van vervolging van Stanton en gaat akkoord met een scheiding van zijn vrouw.

Informatie

originele titel
In den nacht
buitenlandse releasetitel
Nella notte
productiejaar
1920
premièredatum
07-07-1922
preview date
26-01-1920
land
Nederland
categorie
Fictie
trefwoorden
distributeur (oorspronkelijk)
producent
productiemaatschappij

Afbeeldingen

Cast

Acteur

Technische notities

originele lengte
1500
geluid
Stil
kleur
Zwart-wit
formaat
35mm
akten
5

Bronnen

G. Donadson, Of Joy and Sorrow. A Filmography of Dutch Silent Fiction, Amsterdam (1997), p. 223

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie