Arnhem

Paradijs der jeugd

Nederlandse jeugdfilm waarin promotie wordt gemaakt voor een gezonde levenswijze voor het Arnhemse schoolkind.

De film vertelt het verhaal van de Arnhemse straatjongen Kees Brul die op het verkeerde pad dreigt te geraken. De reden hiervoor is dat hij een gezonde levensomgeving met groen, ruimte en licht ontbeert.

De film is gemaakt door het Ermelose Studio S in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Verbonden en de Nederlandse Unie van Speeltuinorganisaties.

Herwinnen door werken

Herwinnen door werken – met als ondertitel  Hoe wij Nederland zagen – is een in kleur gefilmd portret van Nederland net na de Tweede Wereldoorlog. Direct na de bevrijding van Deventer in april 1945 begonnen Alex Roosdorp en zijn vrouw Marie Roosdorp-van den Berg met het maken van filmopnamen van de verwoesting om hen heen: kapotgeschoten steden, vernielde infrastructuur en verdronken land.

Van Arnhem tot Barneveld

Documentaire over de streek tussen Arnhem en Barneveld.

Het gebied tussen Arnhem en Barneveld - de westelijke Veluwe - wordt met al haar landelijke schoonheid in beeld gebracht. Met opnamen van onder meer een schaapskudde op de heide, het herstellingsoord van de B.V.N.O. te Lunteren en Barneveld met het standbeeld van Jan van Schaffelaar. Ook wordt het werk van de imker getoond en natuurlijk de kippen- en eierenmarkt.

Pagina's