dorpen

Help, de dokter verzuipt

Jonge huisarts dient zich aan bij zijn eerste praktijk in een kleine Brabantse gemeenschap. Al gauw leert hij de inwoners en hun problemen goed kennen: de norse veldwachter, de jolige kasteelheer en diens vrijmoedige vrouw, de aannemer die verliefd is op een zigeunermeisje. Zelf valt hij voor de nieuwe onderwijzeres, die hij uiteindelijk na veel onhandige toenaderingspogingen het hof weet te maken.

Moutarde van Sonaansee

Komedie van en met Toon Hermans over de dromerige meneer Moutarde in het dorp Sonaansee.

In een aaneenschakeling van grappige scènes vertelt Hermans over het leven van meneer Moutarde in het dorp Sonaansee. Het huisje van de weinig praktische, dromerige Moutarde dreigt door fabrikant Knik Knak Worst te worden gesloopt om plaats te maken voor de voor een nieuwe vestigingvan de worstfabriek. Gelukkig zijn genoeg mensen bereid Moutarde te helpen, onder wie zijn nieuwe liefde - een Engelse biologe - een Franse wijnverkoper en de pastoor.

Spuit elf

Komedie over dorpsidioot die zich als gedreven brandweerman ontpopt.

Tijdens een brandje komen de onvermoede talenten van Draes, de nietsnut van het dorp, aan het licht. Van een kippenhok bouwt hij een uitkijkpost en ook knutselt hij een echte brandblusser in elkaar. Dagen en nachten staat hij op de uitkijk zonder dat er iets gebeurt: hij wordt achter zijn rug uitgelachen. Pas wanneer een pyromaan actief wordt, krijgt Draes de kans te tonen wat hij waard is.

Pagina's