P. Hans Frankfurther

geboortedatum
1931
overleden
28-08-1996

biografie

P. Hans Frankfurther was een Nederlandse producent en publicist. Hij groeide op in Nederlands-Indië, als zoon van een genaturaliseerde Duitser. Na de oorlog verhuisde het gezin naar Nederland en studeerde hij enige jaren Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij brak zijn studie af om in de film te gaan werken en kwam uiteindelijk terecht bij de studio van Marten Toonder. Voor de Amsterdamse studentenvereniging ASVA was hij medeoprichter van het studentenfilmfestival Cinestud.

In de jaren zestig richtte Frankfurther zijn eigen productiemaatschappij, Pan Film op. Voor deze maatschappij produceerde hij naast de speelfilms Fietsen naar de maan en Pinkeltje een groot aantal korte films en opdracht- en reclamefilms. Frankfurther was ook actief binnen de politiek, als lid van D66 en oprichter van het Stripschap en de Amsterdamse Concertzender. Daarnaast was hij hoofdredacteur van de filmbladen Cinemagia en Film en TV maker en was hij tien jaar lid van de programmaraad van de NOS.

Frankfurther verdronk tijdens een vakantie in Indonesië, na een mislukte poging zijn zoon te redden. Deze verdronk eveneens.

filmografie

  1. 1962
    Producent

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie