Frank Scheffer

geboortedatum
1956

biografie

Frank Scheffer  studeerde in 1982 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij regisseert en produceert documentaires. In 1997 werd zijn oeuvre op het Nederlands Film Festival bekroond met De Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

Frank Scheffer is opgeleid aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven en de Nederlandse Filmacademie. Daarnaast volgde hij workshops aan de Haagse Vrije Academie onder Frans Zwartjes.

Zijn eerste films waren documentair van karakter, maar al snel kwam het zwaartepunt te liggen op de muziek. Scheffer ontwikkelde een eigen experimentele stijl en maakte films over zowel klassieke componisten als Wagner en Mahler als over modernen als Cage en Carter. Het zijn zowel korte experimenten als langere documentaires waarbij de vorm altijd geïnspireerd is op de aan de muziek ten grondslag liggende principes. Zoals bijvoorbeeld I Tjing.

Vanaf de jaren negentig richten de experimenten zich ook op andere, nieuwere media als de vj-cultuur en digitale technieken, waarbij het verkennen van deze technieken tegen de achtergrond van muziektheorie of muzikale principes een belangrijke inspiratiebron vormen.

filmografie

 1. 1981
  Geluid
 2. 1982
  Geluid
 3. 1987
  Regisseur, Producent, Scenarioschrijver
 4. 1992
  Regisseur, Producent

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie