Myrte and the Demons

Samenvatting

Sprookjesfilm over een meisje die belaagd wordt door duistere bosgeesten.

Myrte, een achtjarig meisje, speelt in de bossen en wordt daar belaagd door demonen die haar speelgoed betoveren. Een van de bosgeesten, de oude Wamli, wil haar beschermen en tovert voor haar een kaars die haar zal bescheremen tegen de andere bosgeesten en 'de schaduwen van afgunst zullen (doen) wijken voor de reine zin'. Op haar nachtelijke tocht door het bos komt Myrte op de plek waar de koning der bosgeesten, de prinses en de andere bosgeesten zijn. Ze weet de bosgeesten met haar onschuld vioor haar te winnen en zijn zullen haar beschermen. Na een groot feest komt de dageraad op en Myrtes kaars gaat uit; een teken van haar overwinning van het goede op het kwade.

De film is opgenomen op het buiten Het Manpad te Heemstede, waar ten tijde van de opnamen de regisseur Paul Bruno Schneider, zijn dochter Paulida (die Myrte speelde) en cameraman Bert Haansta woonden. Voor Haansta was het zijn eerste officiƫle werk in de filmindustrie.

De muziek voor de film is gecomponeerd door Marinus Adam en in Londen opgenomen door het London Symphonic Orchestra. De film is uitgebracht in twee taalversies uitgebracht: een Nederlandse en een Engelse.

Informatie

originele titel
Myrte and the Demons
productiejaar
1948
keuringsdatum
15-02-1950
eerste vertoning
17-03-1950
land
Nederland, Groot Brittanniƫ
geografische namen
categorie
Fictie
producent
productiemaatschappij

Afbeeldingen

Bronnen

Centrale Commissie voor de Filmkeuring (Nationaal Archief; S207)

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie