De heldendaad van Peter Wells

Samenvatting

De koning van Bragalia is oud, losbandig en verdorven: hij viert feest terwijl zijn volk verhongert. Er is een revolutionaire partij opgericht die wordt gesteund door kapitein Faroa, het hoofd van de koninklijke lijfwacht. Faroa is verliefd op Camille, de dochter van het hoofd van de Bragaliaanse politie Raoul Pablo. Naar aanleiding van signalen dat er in Londen een revolutie wordt beraamd, wordt Pablo erheen gestuurd om inlichtingen in te winnen. Hij raakt gewond door de revolutionair Pranco, die zijn papieren bemachtigt. Hoewel Pranco samenwerkt met de revolutionaire partij, is hij jaloers op de populariteit van Faroa en heimelijk verliefd op Camille.

De gewonde Pablo wordt gevonden door Peter Wells, medewerker bij een fruithandelaar, die hem naar huis brengt. Pablo is nog niet in staat om te reizen en stuurt Wells met een waarschuwing naar de koning. Intussen is de revolutie uitgebroken. Wells krijgt toegang tot het paleis en ziet hoe Pranco de koning vermoordt. De revolutionairen besluiten het klooster waar Camille verblijft in brand te steken. Wells redt Camille en neemt haar mee naar een herberg. Pranco arriveert en wil de schuilplaats van Camille weten. Faroa volgt hem, en in een duel tussen de twee komt Pranco te overlijden. Camille wil niets weten van Faroa omdat ze denkt dat hij een revolutionair is.

Dan krijgt Pablo, die is teruggekeerd uit Londen, een bericht van hertog Carlos, de rechtmatige troonopvolger. De hertog verrast vriend en vijand door bekend te maken dat hij Faroa is. Hij vertelt dat hij het hof had verlaten uit minachting voor de leefwijze van de koning. Pablo heeft nu begrip voor de opstelling van Faroa en stemt in met een huwelijk met zijn dochter. Op het bordes van paleis begroeten de nieuwe koning en koningin hun onderdanen. In Londen gaat Peter Wells uit verveling naar een bioscoop en ziet daar in Pathé's Gazette de Bragaliaanse kroning. Als hij Camille herkent als de nieuwe koningin, begint hij te luidruchtig te juichen, waarop hij de bioscoop wordt uitgezet.

Informatie

originele titel
The Little Hour of Peter Wells
productiejaar
1920
premièredatum
21-01-1921
preview date
24-08-1920
land
Nederland
categorie
Fictie
distributeur (oorspronkelijk)
producent
productiemaatschappij

Afbeeldingen

Cast

Acteur

Technische notities

originele lengte
1667
geluid
Stil
kleur
Zwart-wit
formaat
35mm
akten
5

Bronnen

G. Donadson, Of Joy and Sorrow. A Filmography of Dutch Silent Fiction, Amsterdam (1997), pp. 201-202

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie