Comment se fait le fromage de Hollande

Samenvatting

Een meisje in typisch Hollands kledij, in de polder met een kaas in de hand en molens op de achtergrond. Het meisje gaat samen met een andere man de koeien melken en ze brengen de volle melkbus naar een hondekar. De melk wordt vervoerd naar een kaasmakerij, waar het met de hand bereid wordt tot kaas. Vervolgens wordt het getransporteerd naar de kaasmarkt in Alkmaar, waar zeshonderdduizend kazen per week worden verhandeld, en de kaas wordt verscheept.


Voor de export worden de kazen nog rood geschilderd (waarbij de haan van Pathé Frères op een kaas getekend wordt).

Informatie

originele titel
Comment se fait le fromage de Hollande
buitenlandse releasetitel
Herstellung von holländische Käse
productiejaar
1909
land
Nederland, Frankrijk
geografische namen
regisseur
distributeur (oorspronkelijk)
productiemaatschappij

Crew

Technische notities

originele lengte
205
geluid
Stil
kleur
Zwart-wit
formaat
35mm
akten
1

Bronnen

Henri Bousquet, Catalogue Pathé des années 1896 à 1914, 1907-1908-1909, s.l., p. 241


H. Birett, Das Filmangebot in Deutschland: 1895-1911, München (1991), p. 282

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie