De bereiding van kaas
Samenvatting
Bedrijfsfilm over de productie van kaas bij de Friesche Coöperatieve Zuivel-Export Vereeniging.
Bedrijfsfilm gemaakt in opdracht van de Friesche Coöperatieve Zuivel-Export Vereeniging. De film is vermoedelijk gemaakt voor potentiële afnemers van de producten én voor boerenbedrijven in de regio die zich zouden willen aansluiten bij de coöperatie. De film toont welke producten de coöperatie aanbiedt, hoe efficiënt, hygiënisch en modern het productieproces is en hoe de kwaliteit wordt gewaarborgd. De tussentitels geven tekst en uitleg, met veel specifieke termen als stremsel, wei en wrongel. De laatste tussentitel meldt dat er dagelijks vijftigduizend kilo kaas wordt afgeleverd in binnen- en buitenland.
Informatie
Afbeeldingen
Crew
-
Regisseur
-
Producent
Technische notities
Bronnen
Centrale Commissie voor de Filmkeuring (Nationaal Archief; 5800)
Nieuw Weekblad voor de Cinematografie nr. 19, 1929