Judith

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Samenvatting

Melodrama over Judith die weet te ontsnappen aan de machinaties van haar stiefmoeder die het leven van haar vader heeft geruïneerd.

Judith, dochter van graaf Robert de Bertan, is op vakantie met haar vriendin Louise en diens vader markies Emile de Fers. Bankier Charles Delcourt heeft De Bertan geïntroduceerd bij de eigenaresse van een gok- en danshal, Olga Tatschowas. De Bertan weet niet dat zijn bankier het kapitaal dat hij hem gegeven heeft om te investeren in Olga’s goktafels is verloren. Hij wordt verliefd op Olga en trouwt met haar. Hij heeft niet door dat hij het slachtoffer is van een plan van Delcourt en Olga, die graag een titel wil én De Bertans bezittingen.

Eenmaal thuis wordt Judith geconfronteerd met een gierige stiefmoeder, die met behulp van Delcourts legale rechtsverdraaiing erin is geslaagd alle bezittingen van De Bertan te krijgen. Judith en haar vader zoeken onderdak in het kasteel van markies De Fers. Daar sterft De Bertan. En daar ontmoet Judith George Delcourt, die op haar verliefd wordt. Zijn oom Charles Delcourt, die bankroet en geruïneerd is door zijn gokverslaving, pleegt zelfmoord. Gravin Olga lokt Judith weer naar huis in de hoop haar te beroven van de erfenis waar ze recht op heeft.

Maar wanneer Olga’s valsheid in geschrifte aan het licht komt, vlucht ze naar het buitenland. George heeft ondertussen van zijn grootmoeder Anne het een en ander gehoord over de frauduleuze praktijken van haar zoon, zijn oom Charles. Hij haast zich terug naar Judith. In zijn armen heeft Judith uitzicht op een nieuw en gelukkig leven.

De film is slechts gedeeltelijk bewaard gebleven; de getoonde digitale kopie is incompleet.

Informatie

originele titel
Judith
buitenlandse releasetitel
Hotel pod zlota kula
alternatieve titel
Aus dem Leben einer Hochstaplerin
productiejaar
1924
premièredatum
01-06-1924
land
Duitsland, Nederland
categorie
Fictie
regisseur
producent
productiemaatschappij
productiemaatschappij

Afbeeldingen

Cast

Acteur

Crew

Technische notities

originele lengte
2200
geluid
Stil
kleur
Zwart-wit
formaat
35mm
akten
6

Bronnen

G. Donaldson, Of Joy and Sorrow. A Filmography of Dutch Silent Fiction, Amsterdam (1997), pp. 241-242

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie