#3

Samenvatting

#3 is een van de van de eerste films van Joost Rekveld. Hij heeft de film gemaakt door met een lange sluitertijd beelden op te nemen van een bewegende lichtbron. Hierdoor ontstaan patronen die vergelijkbaar met de lichtstrepen die autolampen achterlaten op de nachtopnamen van steden of snelwegen.

Wat Rekveld beoogde met de film was het creëren van statische beelden door opnamen van bewegende objecten. Hij legt een zich in de tijd afspelend proces vast doordat de beweging op de emulsie van de film een ‘versteend’ proces achterlaat. Het is een proces dat vergelijkbaar is met de kristallisatieprocessen die we kennen uit de film Uit het Rijk der Kristallen van J.C.Mol of uit het nevel- of Wilsonvat uit de natuurkunde (een instrument waarmee deeltjes zichtbaar kunnen worden gemaakt in de vorm van condensatiesporen).

De bewegende lichtbron is bevestigd aan een dubbele pendulum. Het is een instrument voor de demonstratie van processen uit de chaos-theorie waarbij aan de eerste pendulum een tweede is bevestigd. Door deze constructie krijgt de lichtbron een onberekenbaar gedrag. Bewegingen die worden gefixeerd op de film.

Informatie

productiejaar
1994
land
Nederland
categorie
Fictie
regisseur
producent

Afbeeldingen

Crew

Technische notities

runtime
4
geluid
Stil
kleur
Kleur
formaat
16mm

meer informatie

Op zoek naar meer materiaal uit onze collectie? Neem dan contact op met:

Mevr. Leenke Ripmeester
sales@eyefilm.nl
tel. 020 5891 426
mob. 06-41189635

steun Eye

Steun Eye en help ons erfgoed veilig te stellen voor de toekomst. Meer informatie